Published On: 14 septembra, 2023377 words1.9 min read

Bi rad bolje spoznal Jezusa, živo Besedo? Večrat bereš Sveto pismo, manjka pa ti, da bi lahko to še s kom podelil? Pridruži se svetopisemski skupini, ki se srečuje:

– enkrat mesečno v župnišču Andraž nad Polzelo (vsak drugi ponedeljek v mesecu ob 20h) oz. po dogovoru

– enkrat mesečno v Mihaelovem domu v Šoštanju (vsak tretji torek v mesecu ob 20h) oz. po dogovoru

Duhovni vodja skupin je Sandi Koren, duhovni pomočnik v župnijah Polzela, Sv. Andraž nad Polzelo in Šoštanj. Za natančni datum naslednjega srečanja se lahko pozanimaš pri voditelju Sandiju Korenu na 031 453 700 ali na sandikoren@gmail.com

Gre za večerno druženje ob Svetem pismu. Če kdaj pa kdaj vzameš v roke Sveto pismo ali že redno bereš Božjo besedo, manjka pa ti, da bi to lahko še s kom podelil, se nam pridruži. Srečanja so vsak mesec z namenom, da bi Božja beseda postala del tvojega vsakdanjega življenja. Ni pogoj, da dobro poznaš Sveto pismo, je pa pogoj, da imaš rad Jezusa in bi ga rad bolje spoznal. Dovolj je iskrena želja, da bi se skupaj srečevali ob Božji besedi in v njej našli moč za življenje po evangeliju.

Potek srečanja

1. Uvodna molitev – molitev k Svetemu Duhu, v prošnji, da bi nas vodil pri sprejemanju in
razumevanju Božje besede.

2. Branje Božje besede, za katero smo se dogovorili na prejšnjem srečanju. Odlomek Božje besede prebere eden od članov na glas.

3. Podelitev (lahko si pomagamo z naslednjimi vprašanji, ni pa obvezno)
– Kaj mi je všeč? Kaj me je nagovorilo?
– Kaj mi ni všeč? Kaj ne razumem, mi postavlja vprašanja, me vznemirja?
– Kaj sporoča ta odlomek o Bogu, kakšen Bog se nam razodeva v tem odlomku?
– Kaj pove ta odlomek o ljudeh?

4. Duhovni voditelj povzame vsebino.

5. Pogovor, v čem me je osebno nagovorila ta Božja beseda oz. podelitev drugih? Kaj mi pove za moje življenje danes? K čemu me Jezus vabi?

6. Zaključna molitev

“Obvezna“ oprema: Sveto pismo, lahko pa tudi zvezek in pisalo. Sveto pismo si lahko izposodiš na srečanju, po dogovoru ga tudi lahko kupiš.

Leave your comment

Related posts